Vitajte v mojom svete, vitajte vo svete KEJK.

Vitajte v mojom svete, vitajte vo svete KEJK.
Doba čítania: 3 min.

A aký je vlastne tento svet? Je predovšetkým sladký. Avšak sladký svet nie je len o vábivej chuti. Je tiež rozmanitý, plný farieb, vôní a emócií, a sú to práve takéto maličkosti, ktoré ho robia krásnym… No a práve takýto chce byť aj svet KEJK – sladký, rozmanitý a podnetný. Cieľom KEJK je inšpirovať a vzdelávať.

KEJK je taký netypický foodblog. Prečo?

Foodblog preto, lebo námety na články sú tematicky prepojené s jedlom, výživou a potravinami. Ale ako už názov napovedá, najmä s pečením a sladko-orientovanými ingredienciami.

A netypický z dvoch dôvodov. Po prvé, lebo na blogu nebudem uverejňovať recepty. Chcela by som vám dať náhľad na ingrediencie, ktoré používate, prinášať tipy súvisiace s pečením a zdieľať zaujímavé príbehy zo sveta koláčov a iných sladkostí. Po druhé, hoci sú články na blogu mojím výtvorom, nie sú len výtvorom mojej nálady a fantázie, ale aj sumarizáciou faktov, skutočných príbehov a podložené dôveryhodnými zdrojmi. Pretože, aby koláč dobre chutil, musí byť vyrobený z dobrých, kvalitných surovín. Rovnako aj foodblog KEJK chce byť tvorený dobrými, kvalitnými informáciami.

Tu sa dostávame k samotnému názvu KEJK…

Ako ste už možno vytušili, slovo KEJK som odvodila od anglického pojmu “cake”, ktorý sa môže preložiť ako koláč, torta, zákusok, múčnik a ďalšie významovo podobné výrazy. Keďže nie vždy je potrebné tieto slová rozlišovať, pre účely tohto foodblogu som pre ne zaviedla spoločný jednoduchý poslovenčený názov “kejk”. Obsah blogu sa však nebude týkať výlučne pečených sladkostí, ale aj súvisiacich tém a príbehov sladkého, pestrého a voňavého sveta.

Teraz, keď už viete, čo je KEJK, dovoľte mi, aby som sa predstavila ja…

Volám sa Veronika a som úplne normálna žena, ktorá (medzi iným) úplne nenormálne miluje sladké. Snažím sa vnímať svet všetkými zmyslami a tešiť sa z každodenných maličkostí. Tiež sa rada zamýšľam nad vecami a skúmam, čo je pod ich povrchom a čo s čím súvisí. To platí aj vo svete kejkov.

No a keďže s písaním, a to nielen príspevkov na rôzne blogy, ale aj vedeckých odborných článkov už mám aké-také skúsenosti, a stále to robím rada, rozhodla som sa to všetko spojiť… a tak vznikol KEJK. Dúfam, že sa na ňom dozviete zaujímavé informácie zo sveta kejkov, inšpirujete sa a získate tipy, či motiváciu…a v konečnom dôsledku bude aj váš svet o niečo pestrejší, voňavejší a sladší.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *