Banánový chlieb s kešu a čokoládou

Doba čítania: 2 min.

Milujem pečenie aj koláče. Mám na koláč chuť každý deň, či už na raňajky alebo ku káve. Keďže si ho doprajem často, preferujem bežne nejakú zdravšiu alternatívu. Tiež máte radi sladké a zároveň myslíte na svoje zdravie? Radi si doma upečiete voňavý čerstvý koláč bez toho, aby ste strávili veľa času v kuchyni? Preto som pre vás pripravila KEJK – zmes na pečenie, z ktorej si pripravíte chutný koláč za 5 minút. Zvládne to každý. Stačí vám miska, metlička, 3 tekuté ingrediencie a KEJK zmes na pečenie, ktorá je navyše bez lepku a bez mlieka. S KEJKom je pečenie chutné, rýchle a jednoduché – vyskúšajte a posúďte sami!

Stačí pridať 3 ingrediencie a upiecť… chutný koláč pripravíte za 5 minút

ČO POTREBUJEM?

Ku zakúpenej zmesi na pečenie je potrebné pridať len 3 vajcia, 100 g masla (môže byť aj rastlinné) a 3 banány.

POSTUP

  1. Najskôr v mise ručne metličkou zmiešajte 3 celé vajcia a 100 g roztopeného, ale vychladnutého masla. K tomu pridajte 3 banány popučené vidličkou. Čím budú banány zrelšie, tým sa budú jednoduchšie pučiť a koláč bude sladší.
  2. Ku zmiešaným tekutým surovinám prisypte celý obsah sáčku KEJK zmes na pečenie a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla kompaktná hmota bez hrudiek.
  3. Výslednú hmotu vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. V prípade pečenia v silikónovej forme, stačí zmes vyliať priamo do formy. Zmes je určená na pečenie v obdĺžnikovej forme na chlieb alebo je možné použiť aj formu na bábovku, ak preferujete banánovú bábovku s kešu a čokoládou.
  4. Vložte do zohriatej rúry a pečte pri teplote 170°C cca 45 minút. Či je koláč upečený zistíte pichnutím špajdle do jeho stredu, pričom ak je koláč hotový, špajdla by po vytiahnutí mala ostať čistá, a nie zalepená. Koláč servírujte posypaný práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdravé pečenie – vedeli ste, že…?

Kešu orechy použité v KEJK zmesi na pečenie – sú nielen chrumkavé a chutné, ale aj zdravé – obsahujú menej tukov ako ostatné orechy a tiež najnižšiu kalorickú hodnotu zo všetkých orechov. Taktiež sú bohaté na bielkoviny a vlákninu, obsahujú širokú škálu minerálnych látok, predovšetkým horčík, draslík, železo, ale aj selén, zinok, značné množstvo vitamínu K, B1 a B6, či antioxidanty.

Vedeli ste, že rastú na tropickom stálozelenom strome so zaujímavým názvom – obličkovec západný?

Banány



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *