Banánový chlieb s kešu a čokoládou

Banánový chlieb s kešu a čokoládou
Doba čítania: 3 min.

Banánový chlieb s kešu a čokoládou – to je dokonalá kombinácia obľúbeného a nutrične bohatého banánu, zdravých a chrumkavých kešu orechov a náladu zlepšujúcej čokolády 🙂 Jednoducho mňam!

Čo sú KEJK zmesi na pečenie?

KEJK zmes na pečenie – zmes, s ktorou si pripraví chutný koláč za 5 minút naozaj každý. Potrebujete len misku, metličku, 3 tekuté ingrediencie a KEJK zmes na pečenie, ktorá je navyše bez lepku a bez mlieka.

Milujem pečenie aj sladké. Na dobrý koláč mám chuť každý deň, či už ako sladké raňajky alebo dezert ku káve. A keďže si ho doprajem často, preferujem zdravšie alternatívy koláčov. Ak máte tiež radi sladké a zároveň myslíte na svoje zdravie alebo si radi upečiete voňavý čerstvý koláč bez toho, aby ste strávili veľa času v kuchyni, vyskúšajte KEJK zmes na pečenie.

S KEJKom je pečenie chutné, rýchle a jednoduché – posúďte sami!

Banánový chlieb za 5 minút… pridaj 3 ingrediencie a upeč

Čo potrebujem?

Ku zakúpenej KEJK zmesi na pečenie – banánový chlieb s kešu a čokoládou je potrebné pridať:

  • 3 vajcia
  • 100 g masla (môže byť aj rastlinné)
  • 3 banány

Ďalej potrebujete už len misku, metličku a formu na pečenie.

Postup

  1. Najskôr v mise ručne metličkou zmiešajte 3 celé vajcia a 100 g rozpusteného, ale vychladnutého masla. K tomu pridajte 3 banány popučené vidličkou. Čím budú banány zrelšie, tým sa budú jednoduchšie pučiť a koláč bude sladší.
  2. Ku zmiešaným tekutým surovinám prisypte celý obsah sáčku KEJK zmes na pečenie a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla kompaktná hmota bez hrudiek.
  3. Výslednú hmotu vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. V prípade pečenia v silikónovej forme, stačí zmes vyliať priamo do formy. Zmes je určená na pečenie v obdĺžnikovej forme na chlieb alebo je možné použiť aj formu na bábovku, ak preferujete banánovú bábovku s kešu a čokoládou.
  4. Vložte do zohriatej rúry a pečte pri teplote 170°C cca 45 minút. Či je banánový chlieb upečený zistíte, keď pichnete špajdlu do stredu koláča – pri dobre upečenom koláči by špajdla po vytiahnutí mala ostať čistá, a nie zalepená od cesta.
  5. Počkajte, kým mierne vychladne a vychutnávajte 🙂 Pre úplnú dokonalosť si ho môžete natrieť napríklad orechovým maslom.

Zloženie

trstinový cukor, kešu orechy, belgická horká čokoláda (kakaová hmota – podiel kakaa 54,5%, kakaové maslo, cukor, sójový lecitín, prírodná vanilková aróma), sóda bikarbóna, bezgluténová zmes (kukuričný škrob, ryžová múka, kukuričná múka, kypriace látky: hydrogénuhličitan sodný a difosforečnan disodný, stabilizátor: karboxymetylcelulóza)

Zdravé pečenie a vedeli ste, že…?

Kešu orechy

Kešu orechy použité v KEJK zmesi na pečenie – sú nielen chrumkavé a chutné, ale aj zdravé – obsahujú menej tukov ako ostatné orechy a tiež najnižšiu kalorickú hodnotu zo všetkých orechov. Taktiež sú bohaté na bielkoviny a vlákninu, obsahujú širokú škálu minerálnych látok, predovšetkým horčík, draslík, železo, ale aj selén, zinok, značné množstvo vitamínu K, B1 a B6, či antioxidanty.

Vedeli ste, že rastú na tropickom stálozelenom strome so zaujímavým názvom – obličkovec západný?

Banány

Banánynutrične zdravou potravinou a pri pečení skvelou zdravou alternatívou cukru. Hoci najväčší podiel má v banáne voda a banány neobsahujú takmer žiadny tuk, sú bohaté na vlákninu, minerálne látky, predovšetkým draslík, horčík a mangán, a navyše sú zdrojom vitamínov, najmä B a C.

Vedeli ste, že banánovník vlastne nie je strom, ale jedna z najväčších bylín na svete? Tvorí veľké súkvetia s fialovo-červenými kvetmi, ktoré sa neskôr zmenia na plody – banány. Po dozretí strapca banánovník akoby odumrie, avšak korene vyženú zo zeme nové výhonky.



5 thoughts on “Banánový chlieb s kešu a čokoládou”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *