Cookies s kúskami čokolády

Cookies s kúskami čokolády
Doba čítania: 3 min.

Cookies s kúskami čokolády – dokonalé chrumkavé a voňavé cookies s mandľovou múkou a kúskami lahodnej belgickej čokolády 🙂 Jednoducho mňam!

Čo sú KEJK zmesi na pečenie?

KEJK zmes na pečenie je zmes vyrobená z prémiových surovín, navyše bez lepku a bez mlieka. S KEJK zmesou pripraví chutný koláč za 5 minút naozaj každý. Na výborný koláč potrebujete len misku, metličku, 2 tekuté ingrediencie a KEJK zmes na pečenie.

S našou KEJK zmesou na pečenie zvládnete prípravu rýchlo a jednoducho – stačí pridať 2 ingrediencie a o pár minút si môžete vychutnávať čerstvo upečené domáce cookies. Perfektné do ruky pre deti, pre návštevu či ako sladká pochúťka k šálke kávy.
S KEJKom je pečenie chutné, rýchle a jednoduché – posúďte sami!

Cookies s kúskami čokolády… pridaj 2 ingrediencie a upeč

Čo potrebujem?

Ku zakúpenej KEJK zmesi na pečenie – cookies s kúskami čokolády je potrebné pridať:
• 1 vajce
• 80 g masla (môže byť aj rastlinné)

Ďalej potrebujete už len misku, metličku a plech na pečenie.

Postup

  1. Najskôr v mise zmiešajte 1 vajce a 80 g rozpusteného, ale vychladnutého masla (môže byť aj rastlinné).
  2. Ku zmiešaným tekutým surovinám prisypte celý obsah sáčku KEJK zmes na pečenie Cookies s kúskami čokolády a všetko dôkladne zmiešajte. Rukou vypracujte kompaktné husté cesto. Cesto vložte na pár minút do chladničky. S vychladnutým cestom sa lepšie pracuje.
  3. Z cesta vytvarujte cca 20 guličiek vo veľkosti vlašských orechov. Tak budete mať cookies veľké približne ako dlaň, ich počet a veľkosť si však môžete prispôsobiť. Guličky poukladajte na plech s rozostupmi, keďže sa cookies pri pečení roztečú, aby sa nezlepili.
  4. Vložte do vyhriatej rúry a pečte pri teplote 170°C 13-15 minút. Dĺžka pečenia závisí od rúry, ale aj výsledku, ktorý chcete dosiahnuť. Ak máte radi vyššie a mäkkšie cookies, vyberte ich z rúry po cca 13 minútach. Ak máte radi chrumkavé, hoci v strede stále vláčne cookies, pečte ich cca 15 minút.
  5. Nechajte mierne vychladnúť na plechu a vychutnávajte 🙂

Zloženie

trstinový cukor, belgická horká čokoláda (kakaová hmota – podiel kakaa 54,5%, cukor, kakaové maslo, sójový lecitín, prírodná vanilková aróma), sóda bikarbóna, mandľová múka, bezgluténová zmes (kukuričný škrob, kukuričná múka, ryžová múka, xantánová guma)

Zdravé pečenie a vedeli ste, že…?

Čokoláda

cokolada

Čokoláda zlepšuje náladu – obsahuje teobromín a fenyletylamín, ktoré podporujú uvoľňovanie endorfínov a serotonínu, hormónov šťastia. KEJK zmes na pečenie Cookies obsahuje kvalitnú belgickú čokoládu, pričom aby mohla byť čokoláda označená ako „belgická čokoláda“, musí byť spracovaná v Belgicku a kakaové maslo sa nesmie nahrádzať inými tukmi.

Horká čokoláda je pritom bohatá na antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom v tele, čo môže prispieť k zníženiu zápalu, podpore zdravia srdca a dokonca k lepšiemu fungovaniu mozgu.


Vedeli ste, že čokoláda bola kedysi používaná ako mena? Mayovia a Aztékovia si tak cenili kakaové bôby, že ich používali ako platidlo. Viac zaujímavostí o kakau a čokoláde sa dozviete v našom článku.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *